veggie

Ориз със зеленчуци и яйца по китайски

12 януари 2019

Необходими продукти:
ориз – 150 гр.
яйца – 3 бр.
олио – 2 с.л.
чесън – 2-3 скилидки
моркови – 1 бр
зелен лук – 2 стръка
грах – 125 гр. от консерва или замразен
соев сос – светъл 1 с.л.
магданоз

Начин на приготвяне:
Сварете ориза за около 10–12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете го и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза. В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят. В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха и нарязания на кубчета морков. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте. Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус. Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.

Снимка: Jikoniyetu.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)