Снимка: Агнес Методиева

Орнела Мути пристигна в София

20 юни 2019

Италианската кинозвезда Орнела Мути пристигна в България преди броени часове. Тя е специален гост на четвъртия Фестивал на италианското кино, който се провежда от 17 до 21 юни в столичното кино „Люмиер“.

Организатор на събитието са Италианската търговска камара у нас и Националният дворец на културата. Прочутата италианска актриса бе посрещната изключително топло от българските си почитатели, като още от летището бе „награбена“ за снимки и автографи и не отказа такива на никой.

Снимка: Агнес Методиева

Снимка: Агнес Методиева

„Много съм щастлива да съм тук, не идвам много често в България. За мен е чест да съм обичана тук. А какво се случи с моя живот и как филмите промениха моя живот, не знам, защото нямам друг живот, започнах когато бях на 14 и не знам друго“, сподели пък Мути пред насъбрала се публика в „Люмиер“.

Тя бе приветствана там лично от посланика на Италия в България г-н Стефано Балди, президента на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки, артистичния директор на фестивала Рoко Коланджело, президента на Apulia Film Commission Симонета Дело Монако, директора на Българския културен институт в Рим Жана Яковлевa и шефа на НДК Борислав Велков.

Снимка: Агнес Методиева

Снимка: Агнес Методиева

Колкото до самото издание на фестивала, то в него девет кинотворби ще представят по представят постижения в различни сфери на една от най-живописните области в Италия – област Пулия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)