„Осмото чудо“ на ансамбъл „Българе“

19 февруари 2015

Ансамбъл „Българе“. Или с други думи – 12 години неуморен труд. Над 1500 концерта у нас и в чужбина. И всичко това вдъхновено от богатството и магията на българския фолклор и неизчерпаемата енергия на създателя и хореограф на ансамбъла Христо Димитров.

DPP_0876

Успяхме да усетим малко от тази енергия (а тя е доста силна, повярвайте ни) по време на репетициите за четвъртия мащабен проект на ансамбъла „Осмото чудо“. Както за всеки амбициозен и голям проект „за чудо и приказ“ и за финалното реализиране на този, ще са нужни средства.

DPP_0862

Най-добрият начин за тяхното набавяне е идеята за благотворителен концерт под надслов „Артисти подкрепят артисти“, който ще се случи на 25 февруари от 19:00 ч. в зала 1 на НДК. Кои са артистите, решили да дарят своя талант в името на едно задаващо се чудо? Това са Албена Вескова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Влади Въргала, триото български тенори „Уникалните гласове“, трио „Сопрано“, квартет „Интро“, рок група „Рока Рола“, Цветелина, Димитър Туджаров-Шкумбата, Звезделин Минков и Крум Крумов, дуото Крис и Велин и други приятели на ансамбъла.

DPP_0880

За първи път пред публика ще бъдат показани и фрагменти от новия проект.
Билетите за благотворителния концерт на 25 февруари в зала 1 на НДК са с цена от 20 до 50 лева и могат да бъдат закупени от Билетния център в НДК и мрежата на Ticketportal.bg.

DPP_0858

Вижте още какво сподели пред камерата на In Life сценаристът, режисьор и хореограф на постановката Христо Димитров.

текст: Калина Станева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)