Бен Крос и Българе творят Осмото чудо на България!

12 април 2016

На 14 юни 2016 г. в НДК предстои премиерата на музикално-танцовия фолклорен спектакъл „Осмото чудо“ на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. Той е естествено продължение на най-популярния спектакъл на известния ансамбъл – „Това е България!“, който тези дни отбеляза 13 години от премиерата си. Новият мащабен проект в репертоара на „Българе“ представя богатството на българския фолклор в неговото многообразие и неподражаема ритмика. Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е продуцентът на ансамбъла Христо Димитров. А ние от In LIFE по традиция сме Генерален медиен партньор на спектакъла и всички вие, нашите приятели ще го видите в пълния му блясък по IN LIFE TV!

DPP_0876

Преди година, отново в зала 1 на НДК ансамбъл Българе представи идеята за спектакъла и накара хиляди приятели да подкрепят Осмото чудо. Вижте ТУК колко силна подкрепа получи идеята за България от бизнеса! Определено се гордеем с възможността IN LIFE TV да отразява всяка стъпка на Българе! ЗА НАС Е ЧЕСТ!

DPP_30867

Вижте какво се случва и на репетициите!

Спектакълът не само показва, а и доказва защо фолклорът ни е „Осмото чудо“ на света. Прилика с „Това е България!“, наред с темпераментните български танци, е присъствието в сюжета на чужденеца разказвач, който по непринуден и атрактивен начин в повествованието ще преведе зрителите през 7 сценични картини, но този път те няма да отразяват спецификата на фолклорните области у нас. Акцентът в „Осмото чудо“ е върху разнообразната гама от музикални размери в българския фолклор, които са представени в тяхната градация при всяка следваща картина. Двама актьори ще водят разказа от мултимедия в хода на спектакъла. Ролята на основния разказвач е поверена на холивудската знаменитост Бен Крос, а му партнира успешният български актьор Атанас Сребрев, снимал се в близо 80 чуждестранни филмови продукции.

DPP_4267

Петима композитори се трудят над авторската музика за спектакъла: основната част подготвя проф. Милчо Василев – настоящ ректор на АМТИИ-Пловдив, който сътвори голяма част от музиката на предишните  три спектакъла на ансамбъла, също и имена в гилдията като Генчо Генчев, Данчо Радулов и Петьо Кръстев, а Иван Киришев е с най-отговорната задача – да обработи музиката на целия спектакъл.

DPP_0862

Хореографията, както е известно, се създава върху вече окончателно завършена музика. В момента танцьорите от ансамбъла усилено репетират готовите картини. За всяка една картина се шият нови костюми и подготвя нов реквизит.

10388568_556274661141454_8881661808614763945_n

Известният с креативността си Христо Димитров отново е включил нестандартно присъствие на сцената и на места в представлението ще има провокативни режисьорски изненади за зрителите. Популярният хореограф лично участва и като танцьор в две от картините на „Осмото чудо“.Солисти са певците Албена Вескова, Любомир Петов, Николай Гурбанов, Добромир Йорданов и др., а на гайда се изявяват Веселин Кузмов и Росен Росенов. Ще има и много гост изпълнители, някои от които бивши танцьори от ансамбъла. Близо 80 души общо участват в различните картини на „Осмото чудо“.

DPP_4279

Четвъртият мащабен проект на НФА „Българе“ – „Осмото чудо“ е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, който ни напусна през миналата година, на чиято значителна финансова подкрепа ансамбъл „Българе“ дължи появата си на професионалната сцена.

DPP_0880

Почитателите на изкуството на „Българе“ вече могат да закупуват билети за премиерата на касите на НДК и чрез Тикетпортал. Цените са от 20 до 100 лева.
Този спектакъл не бива да се пропуска!
Повярвайте ни!

редактор: Калина Станева
оператор: Кунчо Поляшки
постпродукция: Симеон Симеонов
продукция: In LIFE TV

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)