wallich-residence-super-penthouse

Основателят на Dyson купи най-скъпия мезонет в Сингапур

11 юли 2019

Председателя и основател на Dyson Ltd. Джеймс Дайсън и съпругата му са похарчили  73,8 милиона сингапурски долара (54,2 млн. щатски долара) за най-високия пентхаус в Сингапур, става ясно от материал на Business Times, цитиран от Bloomberg.

Това е и най-високата цена, която е заплатена за мезонет в града, който е познат с невероятно високите разходи за недвижими имоти. Заемайки най-високите етажи на най-високата сграда в Сингапур, супер пентхаусът Wallich Residence разполага с гледки към централния бизнес район и историческите сгради на града. Разпределено на три етажа – от 62-и до 64-и, жилището наскоро бе обявено за продажба за 108 сингапурски милиона долара. То разполага със собствен инфинити басейн, джакузи, барбекю и частен асансьор от лобито и от паркинга на сутерена.

wallich-residence-at-guoco-tower

Милиардерът и изобретател Дайсън реши да премести централния офис на компанията си от Великобритания в Сингапур, стана ясно през януари. Джим Роуан, главният изпълнителен директор на Dyson, каза по това време, че този ход не се дължи на данъци или опасения за Brexit, а на промяната в значението на азиатския регион за компанията.

Според медийни публикации Дайсън и съпругата му са постоянни жители на Сингапур, което означава, че ще избегнат увеличените данъци за чужденци, които искат да купуват имоти в страната.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)