DSC_3481

Отбелязахме Световния ден на младежта

14 август 2014

Отбелязахме Световния ден на младежта

В подлеза на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе стрийт арт спектакъл, посветен на Световния ден на младежта, с участието на Сантра, Йоанна Драгнева, Любен Христов, Тодор Георгиев, C-Beatz, Нико, Izzy, БОН-БОН и Школата за атракционни изкуства към Националния дворец на децата.

DSC_3287

Програмата включваше бийтбокс, хип-хоп импровизации с виолончело, огнено шоу, цирково изкуство и много музика на живо.

DSC_3351

Официален гост на събитието беше Министърът на младежта и спорта – г-жа Евгения Раданова, а водещ певицата Йоанна Драгнева. Организаторите от Flashmedia Entertainment бяха предвидили още и кареоке с публиката, а за най-малките – кът за рисувани послания.

DSC_3262

По този начин София отбеляза за четвърти път Световния ден на младежта, като тази година фокус на събитието бе кампанията „НЕ ПОСЯГАЙ НА ДЕЦАТА“.

DSC_3143

Организаторите споделят: „Насилието върху деца, агресията между младите хора са два свързани проблема, които често се неглижират, а ние се опитваме да фокусираме вниманието на обществото като даваме и алтернатива – музика и изкуство, създавани от млади хора“.

DSC_3438

Световният ден на младежта е обявен от Общото събрание на ООН през 1999г. Събитието се осъществи в партньорство със Столична община и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Фондация „Ханс Зайдел“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)