female-832266_960_720

Отбелязваме Световния ден без сутиен

13 октомври 2018

На тази дата, 13 октомври, се отбелязва Световният ден без сутиен. В подкрепа на информираността за рака на гърдата, 13 октомври се счита като денят без сутиени, като се очаква ползата от това да е огромна. И дава иновативен начин на дамите да покажат, че са загрижени и информирани за рисковете от това заболяване.

Когато притискате гърдите си в по-малък сутиен, за да изглеждат по-големи, надали се замисляте какво всъщност им причинявате.

Има много фактори, които са причина за появата на рак на гърдата, а носенето на неправилен размер сутиен повишава риска. Погрижете се за здравето си – прегледайте се и проверете дали носите правилния размер сутиен.

Ракът на гърдата представлява злокачествен тумор, който води началото си от клетките на самата гърда. Туморните клетки при рака на гърдата произлизат от нездрави клетки, при които е възникнало смущение при клетъчното делене.

У нас смъртността при жените с рак на гърдата е около 16,4% от откритите случаи, което показва, че това заболяване може да се лекува като всяко друго, стига да е открито навреме.

Най-различни мъжки сайтове обаче призовават всички жени да почетат инициативата и да зарадват мъжете през този ден.

„Гърдите са фантастични… Ние всички мислим така. И как по-добре да изразим емоциите си към тях, освен подкрепяйки цял ден правото им да са свободни. Жените са великолепни същества, също такива са гърдите им», вълнуват се мъжете онлайн. «Послепис, дами ….Да се облечете в бяла тениска на този ден е не само приемливо, но и се насърчава!»

Майките от форума на BG-Mamma пък се възмущават от всевъзможните дни на разни неща, които постоянно се появяват от някъде. Те дори обмислят как точно да свършат домакинските си дейности като пране, гладене и простиране само по парфюм.

по материали на Topnovini.bg, Venera.bg
снимка: Pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)