TON_5635

Отвъд портрета

21 ноември 2016

Специална селекция с най-доброто от личните проекти на младия фотограф Ивайло Петров от последните 2 години, бе бъде представена във VIVACOM Art Hall на 17 ноември.

TON_5637

Провокативната експозиция „Отвъд портрета“ разкрива непознатите лица и образи на някои от най-известните български и световни звезди, като за първи път пред публика ще бъдат показани сериите „Модерният светец“, „Портретите на срама“ и „Mythological First World Problems“, както и монументалните фотографии „Човешката природа“, „Полета на Икар“ и „Съвременната битка“.

TON_5632

Творчеството на Ивайло Петров не е обикновено запечатване на образи, а създаване на нови, паралелни светове. Чувствителността, постановките и вниманието към детайла го правят истински майстор на съвременния сюрреализъм, а силната енергия и оригиналните интерпретации навяват асоциации с най-добрите примери на експресионизма. От снимките ни гледат познатите лица на Деян Донков, Койна Русева, Ицко Финци, Йордан Йовчев, Атанас Атанасов, Джон Лоутън, както и тези на тату артисти, диригенти, математици, историци, спортисти. И всички те влизат в сюрреалистичната игра на въображението на автора, изпълвайки класически сюжети и пози с нов смисъл и внушение.

TON_5640

Ивайло Петров е учил в Нов Български Университет, където впоследствие води и фотографски курс. Занимава се професионално с фотография от съвсем млад, като в портфолиото му влизат ангажименти за сп. “Bulgaria On Air”, Porsche, Ogilvy, Sofia Ring Mall, Visa и др. Реализирал е една самостоятелна изложба, тематични курсове и уъркшопи.

TON_5638

В експозицията „Отвъд портрета“ са  показани негови концептуални проекти, част от които са заснети със съдействието на VIVACOM, както и спечелилата широка популярност социално ангажирана серия “Портрети на срама”.

“Отвъд портрета” ще може да бъде разгледана до 5 декември.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)