Жорж Ганчев

Отиде си Жорж Ганчев!

19 август 2019

Тъжна новина долетя в сутрешните часове на новата седмица. Рано тази сутрин  е починало едно от най-известните имена в обществените и политически среди – Жорж Ганчев, който след само 10 дни щеше да навърши 80 години. Неприятната вест съобщи режисьорът Живко Ботев.

„Днес този свят напусна моят кръстник Жорж Ганчев! Ренесансова, космополитна личност с невероятна култура и енциклопедични познания. В България осмиван и подиграван от секви идиоти, комплексари и продажници (като лицето Славуца), например, Жорж оставя своя ярък подпис в най-новата ни история и незабравими спомени в сърцата на близките си хора. Ще го изпратим в петък в Света София!“, написа Ботев в личния си профил във Facebook.

Жорж Ганчев

През последните години Жорж Ганчев имаше проблеми със сърцето. През лятото на 2018-а той получи инфаркт, като животът му „висеше на косъм“ до последния момент, преди в крайна сметка лекарите да успеят да го спасят. Тогава Ганчев коментира, че още му се живее и не смята да се предава лесно.

„Бойци като мен не се предаваме лесно. Преди 10 години ми сложиха 5 стента. Знам какво е. Но сега бе много силно. Всичко това ме калява. Животът е голямо предизвикателство. Събитията сега ме научиха на нов урок“.

Истинското име на Жорж Ганчев е Георги Ганчев Петрушев. Той е роден на 19 август 1939 година в Пловдив. През годините нашумява в обществените среди с политическата си дейност – освен многократен кандидат за президент и депутат, е и основател и председател на българския бизнес блок. Известен е и със спортната си дейност – любовта и състезателната дейност към фехтовката и баскетбола. Изявявал се е и като актьор, режисьор, сценарист и продуцент, както и като писател. Един от големите български родолюбци, а също така и страстно религиозен.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)