минерали

Открива се коледното изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

14 декември 2018

Днес се открива поредното изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни. То ще се проведе от 14 до 16 декември в Националния музей „Земята и хората” в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Участие са заявили над 60 изложителя от България, Армения, Афганистан и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Специално място на изложението е отделено за колекционерите на метеорити. Със свои колекции ще участват два университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски” и Нов български университет.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат разнообразни минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия.

Специално за децата ще бъдат организирани: ателие за направа на коледни картички с помощта на художници – през трите дни на изложението от 11.00 до 18.00 часа; и ателие за изработване на дребни бижута и декорации с мъниста. Това занимание ще се води от ателие с традиции и опит в обучението на деца в различни техники и дизайн при изработването на бижута.

Входът за музея е с билети от 1 лев за деца и възрастни. Работното време е от 10.00 до 19.00 часа.

снимка: Национален музей „Земята и хората”

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)