Исторически парк - Траките/снимка: Ipark

Откриха уникалния исторически парк край Варна

24 юни 2019

Един млад българин показа на всички нас, че и една птичка пролет прави. С много труд и отдаденост на родолюбиви каузи, без хленчене и хульосване на всичко българско, 42-годишният горнооряховец Ивелин Михайлов мотивира хиляди българи от цял свят да станат част от чудото, наречено „Исторически парк № 1 в света“.

Исторически парк край Варна

Без излишен шум той показа величието на българския дух с неговата безгранична културно-историческа мощ и постави паметници на български владетели, върнали свободата по български земи не на три морета, а на два континента – от Челе ди Булгария в Италия до град Тетюши в Татарстан. Отдалечени на 4 хиляди километра един от друг паметиците на Кубратовите синове Алцек и Котраг показват Българската империя на духа, която е владяла света преди повече от 1300 години.

Прабългари/снимка: iPark

Прабългари/снимка: iPark

С откриването на Историческия парк край Варна се отбеляза за първи път Националния празник „Ден на българския фолклор“ – 22-ри юни, съобщава ВИП Комюникейшън.

Рим/снимка: iPark

Рим/снимка: iPark

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света вече е факт и посрещна първите си посетители на 22 юни с мащабно откриване. Разположен в завършения си вид на над 700 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк ще представи на всеки посетител интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)