Фестивал на ледените фигури в Китай

Откриха фестивалa на ледените фигури в Китай

12 януари 2020

В България зимата може и все още да не е показала своята най-мразовита и снежна страна, но не навсякъде по света времето е достатъчно меко.

Фестивал на ледените фигури в Китай

Това важи в пълна степен за азиатския континент и по-конкретно за китайския град Харбин (един от най-студените в държавата), в който официално откриха 36-тия традиционен фестивал на ледените фигури – най-големият фестивал на фигури от лед и сняг в света, който продължава точно един месец.

Фестивал на ледените фигури в Китай

За създаването на скулптурите са използвани над 220 000 кубически метра лед, като огромните ледени блокове са донесени от река в Songhua седмици преди откриването. Всеки от тях тежи по 700 килограма.

Фестивал на ледените фигури в Китай

Както се казва обаче, организаторите са си направили сметката – цифрата посетители, които идват да се насладят на цялата магична феерия, обикновено превишава един милион. Тук температурата очаквано е стряскаща – често превишава минус 25 градуса, но пък предизвикателството си заслужава.

Фестивал на ледените фигури в Китай

Фестивалът води своето начало от далечната 1963 година, като заради Културната революция е прекъснат, а после възстановен от 1985 година.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)