ROMA

Отново българка драска по Колизеума

01 май 2019

Акт на вандализъм срещу един от най-забележителните монументи в света – Колизеума. 17-годишна българка бе задържана докато дълбае инициалите си на хилядолетния амфитеатър и шедьовър на световната архитектура.
Момичето е била на ученическа екскурзия във Вечния град. Нейните родители ще трябва да платят солена глоба по обвинение за умишлена и утежнена щета на паметник на културата. Провинение, по което италианските власти не са склонни към толерантност.

С големи букви младата българка реши да увековечи името си редом със спомените за цезари и гладиатори. Момичето е било със съученици и преподавателка. Не успяла да довърши творението си заради бързата намеса на служителите на реда и карабинерите, които я задържали  в близкия участък.Тя е била освободена, след като срещу нея е задействана процедура на италианската прокуратурата за утежнено нанасяне на щета. Наказанието за такова провинение е присъда от половин до три години затвор или условно и глоба до 20 000 евро.

Още по темата: Арестуваха Благой Георгиев – дълбал Колизеума в Рим с монета

i444990

Такава плати и прочулия се със същото дело преди 4 години футболист Благой Георгиев. Италианската публика научи името му не заради футболните му изяви, а защото дълба името си по Колизеума, за което му бе отсъдена максималната глоба.

Периодично туристи се опитват да се увековечат по символичните паметници на културата и изкуството в Италия. Два дни преди българката нейна британска връстничка сподели същата съдба.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)