14593479_10211233623503391_531471420_n

Отпада ли сливането на почивни дни по празниците?!

07 октомври 2016

Ще отпаднат ли дългите почивки по празниците, които често ни дават възможност да починем по 4-5 дни наведнъж – това е въпросът, който вълнува масово българинът след най-новото предложение на Бизнесът да се забрани сливането на празничните дни и да отпадне работната събота.

Работодателите са категорични, че Правителството трябва категорично да забрани работната събота, тъй като горепосоченият принцип всъщност пречел на ефективния процес. Според тях, така се оформяли почти три месеца годишно – май, септември и декември, които предприемачите почти отписвали, защото от почивка служителите нямат сили за работа.

Синдикатите пък от своя страна, по-скоро уверяват, че има по-важни задачи за решаване в икономиката, отколкото с отработването на съботите. Ако се доверим на статистиката пък, излиза, че по Великден и Гергьовден българският бизнес е загубил между 300 и 400 млн. лв. заради празнуване.

Единствените печеливши са в туризма, транспорта и търговията, но те са 10% от икономиката. Кои празници и дали да се сливат с делници предлага Социалното министерство. Министър Зорница Русинова е възложила на експертите си да помислят за нови варианти, които да устройват и бизнеса, и работниците.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)