DPP_12243-880x586

От архивите: Ружа Игнатова в интервю за In LIFE през 2014 година

07 февруари 2020

ВВС оповести, че стартира драматична телевизионна поредица The Missing Cryptoqueen, разказваща за историята на изчезналата основателка  на OneCoin д-р Ружа Игнатова. Това ни даде повод да поровим из архивите и да припомним едно нейно интервю от 2014 година, точно когато тя създава пирамидалната си империя и  криптовалутата:

Тя е завършила право и икономика в Оксфорд и управлява успешно международен бизнес, свързан с инвестиции и финансови услуги. До 2010 година работи в няколко големи международни компании като „Микинзи“ (лидер в консултанските услуги) и подобни. По време на престоя си в компанията работи не само за Дойче банк, Алианц, руски и румънски банки, но и за Сибанк. През 2010 година създава своето първо собствено инвестиционно дружество. Постоянно пътува и разпределя времето си между София, Франкфурт, Хонг Конг и Дубай. Бизнес средата, в която работи е изключително консервативна и доминира мъжкото присъствие. Доволна е, че успява да наложи своя личен индивидуален стил в света на финансите и бизнеса.

- Имате ли нови бизнес проекти и планове?
- През последната година съм съсредоточена върху няколко нови финансови и инвестиционни проекта, свързани с виртуални валути и инвестиционно злато. Издадох, преди няколко месеца, учебник по финанси на китайски език. Предстои и се подготвя откриване на офиса ни в Дубай.

- Споменахте, че сте издали книга на китайски език по финанси, може ли да ни разкажете малко повече за нея?
- Преди месеци излезе от печат написаната от мен книга за финанси и личностно развитие Learning for profit, която
е част от виртуалния университет за електронна валута. Да, но това не е само книга, а учебник и обучение по финанси за виртуални университети в Китай. Тези курсове са за членове, поканени да вземат участие за личностното развитие и обучение за управление на богатството т. е. финансите си. Курсовете се фокусират върху разработването на общи умения в лична финансова свобода и развитие. Този институционален подход създава учебна среда, богата на контекст и приложимост на реални житейски ситуации. Също така Университета е образователна платформа, която предлага онлайн курсове за индивидуални участници. Курсовете са там, за да се улесни обучението в областта на развитието на личността и създаването на финансово богатство. Ние представяме едно общество с хора, които се стремят да се превърнат в успешни бизнес хора, за да изпълняват своите мечти, финансова свобода и живеят най-добрия живот за който мечтаят. Това е също така електронно обучение на три нива с него получават и книгата която е самото обучение.

DPP_12242

- Вашето образование е придобито в Оксфорд, с какво ви помага това при вземането на решения и осъществяването на сделки?
- Комбинацията на умения като логическо мислене и икономическо образование е успешно приложимо в бизнеса и цялостната ми инвестиционна политика. Стандартът на образование в Оксфорд е изключително висок. Това е, може би, най-престижният университет в световен мащаб и връзките които там се създават остават и се поддържат за цял живот.

- Вие сте бизнес дама която прави впечатление, помага ли ви външният вид при осъществяване на важни сделки?
- Благодаря ви, винаги е приятно да го чуеш! В моя бизнес, както вече казах, мъжкото присъствие е преобладаващо. Да бъдеш една от малкото жени, разбира се, се забелязва винаги и най-вече от излъчването, самоувереността и чуството за хумор на жената зависи как ще бъде възприета. Аз се чуствам много приятно в компанията сред мойте бизнес партньори мъже, но смятам че и на тях им е приятно да работят с жена, която следва различен стил и логика, идеален бизнес етикет във воденето на преговорите. Често ми се случва в началото на бизнес отношение да бъда подценявана, но не считам това за проблем, а по-скоро предимство, защото знам силата си като професионалист. Както Мерилин Монро е казала: „Нямам нищо против да живея в мъжки свят, стига да ме оставят да бъда жена“.

DPP_12238

- Какво обичате най-много?
- Обичам да общувам с хора, да имам приятели, да върша едновременно много неща, да пътувам по бизнес и за удоволствие. Като цяло вярвам в себе си и мисля, че съм добър пример за това, че всеки може да постигне всичко, стига да го пожелае!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)