People pose with laptops in front of projection of Facebook logo in this picture illustration taken in Zenica

От следващия месец Facebook става платен

01 април 2015

На специална пресконференция, основателят и президент на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбъг обяви някои от плановете си за развитието на социалната мрежа. Сред тях е намерението на Зукърбърг да направи Facebook платен. Ще се събират по 4.99 долара от всеки потребител на месечна основа, като плащането ще може да се извършва както чрез кредитна карта, така и чрез изпращане на SMS-и с добавена стойност.

Същевременно, Зукърбърг уточни, че потребителите няма причина да смятат месечната сума за плащане към Facebook като загубени, тъй като те ще продължат да разполагат с тези пари, които ще се зареждат в тяхната микросметка под формата на кредити. Тях те ще могат да използват за купуване на виртуални подаръци или екстри в някои игри. Facebook няма да взима такса от преводите, но по този начин ще осигури повече парични средства за разплащане вътре в системата. Същевременно ще се въведе плаващ курс на кредита, като всеки ден цената на 1 кредит ще се определя от търсенето и предлагането на такива, както и състоянието на Facebook икономиката.

Финансови анализатори коментираха, че с въвеждането за месечно зареждане на микросметката с кредити, Facebook ще си осигури допълнителни доходи по най-малко три начина. Единият от тях е безлихвеният кредит, който ще получава от своите потребители, което ще превърне социалната мрежа в една от най-големите финансови институции в интернет. Вторият начин са комисионните, които получава при покупки от търговците във Facebook. Третият и най-оспорван от критиците начин е „загубата“ на парите, които потребителите ще имат, ако не захранват с кредити своите профили редовно и техните акаунти бъдат блокирани.

Българските потребители на социалната мрежа вече са създали група с наименованието „Марк, плащай ни, че висим по цял ден тук!“, която бързо набира членове.

И не забравяйте – днес е Денят на шегата! Нека ви е честит! И ни се усмихнете! И ако искате и вие да се пошегувате с някого – просто споделете тази „новина“…

От екипа на In Life

снимка: mjrvisuals.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)