60362478_10156603820813640_2834237206254583808_n

От 1 юни Уникредит Булбанк напуска Фейсбук, Инстаграм и Месинджър

18 май 2019

Уникредит Булбанк обяви решението си да напусне най-популярните социални мрежи Фейсбук, Инстаграм и Месинджър. Причината за това е в международното решение на банковата институция и е обвързано с проблемите за сигурност и поверителност и очевидно се отнася само за мрежите на Марк Зукърбърг.
Стана ясно, че от 1-ви юни 2019г. можем да  хвалим, хейтим, питаме и обсъждаме Уникредит  във Фейсбук, Инстаграм и Месинджър – без те да четат и да  отговарят. В същото време Банката запазва като социални мрежи профилите си в Туитър, Линкедин и видеоканала You Tube.

Явно Банката иска да бъде иновативна и модерна банкова структура, но решението не се приема особено възторжено от потребителите. Реакциите са много – ето някои от тях:

 

“ След 1-ви юни изтрийте фейсбук страницата си възможно най-скоро. Същото направете и с Instagram профила си… за да не ви направят дигитално харакири в собствените ви профили в най-популярните social media канали.
Още един съвет към предходния – след 1.юни следете сериозно фейсбук не по неудобния си хаштаг, а за всичко, което пишат за вашата банка; за всички фалшиви страници, които ще й създадат хората; за всичкия хейт към вас; за всичките похвали и въпроси към вас… защото това, че вие сте решили да ви няма тук, НЕ значи, че няма да ви има – защото тук са клиентите и конкурентите ви, които ще ви държат тук… само вие вече няма да имате официални бизнес профили, от които да им отговаряте, опонирате и докладвате при нужда. Същото правете и в Инстаграм – следете си репутацията. Ще ви е от полза.“

„Когато хората ви питат луди ли сте в коментарите – не им пишете, че било глобално решение на групата ви, ами им се извинете и кажете, че имате своите причини и те са описани еди-къде-си. Защото е странно докато другите банки разработват ботове, боравят с pixel events ,PCs, ARs и пр. – вие да пишете, че няма да участвате. Чиста лудост си е, но вие си знаете!“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)