молитва

Официално се състоя първата християнска молитва в Саудитска Арабия

07 декември 2018

На 2 декември 2018 г. се състояла първата християнска молитва в Саудитска Арабия. Тя е историческа, тъй като религиозното събитие е официално позволено от властите на кралството, сподели проф. Владимир Чуков в социалната мрежа Facebook.

„Коптският митрополит Ава Маркус от египетския град Шобра ал Кхайма, който е водил молитвата, е в Саудитска Арабия, по покана на престолонаследника Мохамед бен Салман. Тя е в отговор на посещението на последния преди дни в Кайро, на път за Буенос Айрес, на срещата на Г-20 и проведената там среща с коптския папа и патриарх на Александрия Теодорос II.” – посочва българския професор.

„На коптския свещеник е било позволено да носи със себе си всички атрибути, необходими за провеждането на молитвата. Тя е проведена в Риад, в къщата на един от египетските християни, живеещи в кралството. Според източници от коптската църква до този момент коптите, работещи в Саудитска Арабия, са имали възможност единствено да се срещат със свои свещеници на територията на кралство Бахрейн. Те отбелязват със задоволство, че този път не са страхували от религиозната полиция, очевидно намеквайки, че всички до този момент молитви, които са били правени, са били разтурвани от този репресивен орган.” – допълва разказа си за историческото събитие проф. Владимир Чуков.

снимка: Радио „Глас на Истината” – Radio „Voice Of the Truth”

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)