shazam2

Официално: Apple закупи Shazam, сделката вероятно е рекордна

15 декември 2017

От Apple потвърдиха официално слуховете, че са закупили популярната услуга за идентифициране на музика – Shazam. Още преди дни, в мрежата се появи информация, че технологичната корпорация води преговори за поглъщане на разработчика на софтуера за музикални тракове срещу сумата от 400 милиона долара, но едва сега има и потвърждение за сделката.

Засега компанията предпочита да не разкрива детайли за финансовия аспект на сделката, но ако горепосочената цифра е вярна, то това ще я напрaви една от най-големите покупки в историята на Аpple.

shazam3

Любопитно е да отбележим, че услугата вече е интегрирана в Siri, но вероятно Apple ще разшири нейната функционалност и ще я интегрира по-дълбоко в своите предложения като Apple Music например. Тепърва предстои да разберем дали ще се появи и функция като в Pixel 2, която автоматично идентифицира възпроизвежданата музика и показва информацията върху екрана в заключено състояние без на потребителя да се налага да отваря друго приложение.

Със сигурност обаче се знае, че след новината, сoбcтвeницитe нa іРhоnе c инcтaлиpaн Ѕhаzаm щe мoгaт дa ĸaжaт: “Xeй, Ѕіrі, ĸoя e тaзи пeceн?”. Cлeд тoвa пpилoжeниeтo ycпeшнo щe идeнтифициpa нeпoзнaтия зa пoтpeбитeля тpaĸ.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)