Очаквайте епизод 8 на БезГранична вяра – Люксембург

01 май 2018

Люксембург. Странното Велико Херцогство в сърцето на Европа, което крие в себе си много предизвикателства и възможности. Малкият град-държава от векове е привличал със странностите си и благоприятните си условия за бизнес проспериращи търговци и компании от цял свят. И банки. И европейски структури… Люксембург е един високо стандартен микс от история, култура, отлични икономически перспективи и шик. Шик – по немски подреден и по френски модерен.

Още по темата: Люксембург: Великото и странно Херцогство в сърцето на Европа

10999507_595956340506619_3611276555464553760_n-880x583Тук са седалищата на едни от най-известните световни IT компании, Европейския съд, Европейската банка за инвестиции и много други, които привличайки за работа млади и успели хора, придават и младежкия и интелегентен образ на Херцогството. Това се усеща навсякъде. Сред красивото и динамично младо лице на града са около 2000 българи – юристи, банкери, финансисти, инженери – все реализирани хора, които са неизменна част от атмосферата тук. И ние ще ви срещнем с някои от тях.

MON_6334Църковната община в Люксембург е една от най-младите в Европа и в това ще се убедите напълно в предстоящия Епизод 8 на поредицата, посветена на българските църковни общности зад граница – БезГранична вяра. Тя се реализира от екипа на In LIFE TV  и Западна и Средноевропейска митрополия на Българската Православна Църква. След великолепието на Париж, се потопихме в не по-малко очарователната атмосфера на Люксембург.

Още по темата: БезГранична вяра, Епизод 7 – Париж

MON_6332

MON_6315

MON_6429MON_6570

Тя е най-младата църковна общност поне в два аспекта. От една страна – тя е създадена сравнително скоро, в момента се развива и набира своите последователи. От втора страна е млада, защото наистина тук всички са млади, усмихнати, интелегентно свързани помежду си,  всеки със своето ежедневие и висока професионална реализация. Работейки върху епизода, ние, екипът на In LIFE TV се шегуваме, че това ще е „детския“ епизод. Ще го видите и усетите във филма ни – малки момчета бяха подстригани за иподякони, църковният хор е от млади хора, Светото Кръщение на  3 годишната Моника и… един църковен двор препълнен с деца! Хубави българчета, които с гласовете и игрите си огласяваха литургията, която Западно и Средноевропейски Митрополит Антоний отслужи за Светла Събота (14 април 2018). Всички пазят българският дух, говорят само на български и се радват на възможността да са заедно далеч от България.

MON_6483

MON_6245

Храмът в който се изпълняват богослуженията е любезно предоставен на българската църковната общност от Духовната семинария на Люксембург. Той е разположен в красив парк, с вековни дървета,  заобикалящи църквата. Този парк е и естествен олтар – едно определено оригинално църковно архитектурно решение. През огромното стъкло, природата влиза в храма и прави онова единство между човек и природа, което е толкова важно днес за всички нас.

Очаквайте Епизод 8 на БезГранична вяра – ЛЮКСЕМБУРГ!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)