MON_5112

Очаквайте Епизод 7 на БезГранична вяра – Париж!

19 април 2018

Париж. Град, в който спокойно можеш да се изгубиш от емоции, красота, динамика и турболенции. Наричат го „Градът на любовта“, но за мнозина е градът  на спасението. Място, в което сякаш всеки си търси… „мястото“.  Стотици българи тук от години в търсенията си намират опора и утеха във Вярата. Вярата, която ни е спасила като народ през хилядолетията.

gettyimages-472315126-1503432837

Литургия в руската църква Света Троица в Париж

Литургия в руската църква Света Троица в Париж

MON_5631

В българската църква в Париж – БезГранична вяра, епизод 7

Ние, In LIFE TV имахме възможността да се потопим в атмосферата на българската църковна общност  в Париж, заснемайки Епизод 7 на БезГранична вяра и бъдете сигурни, че ви очаква много интересно издание от поредицата. Епизодът задължително ще бъде изпълнен с емоции, красиви моменти и разбира се – любов!  Защото Париж е любов!  Бог е любов!

MON_5406Бългаската православна църковна община „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в Париж е учредена още през 1982 г. с благословението на Главницки епископ Симеон (по-късно митрополит на Западно- и Средноевропейската епархия на БПЦ). Първият свещеник в енорията идва през 1985-та, но през следващите години общината минава през изпитания – липса на помещение за отслужване на литургиите, финансови затруднения, смяна на енорийски свещеници…

Цветница в Париж

Цветница в Париж

Началото на 2006-та година е и ново начало за православните българи в Париж, защото благодарение на успешното сътрудничество с католическата архиепископия на Париж и в частност кардинал Андре XXIII , нашата община поличава възможността да ползва църквата „Св.Четирима Еевангелисти“ в 18-ти район.

Митрополит Антоний в Париж

Митрополит Антоний в Париж

Така, вече 12 години, българската църковна община в Париж успешно изпълнява своята апостолска мисия  за нашите сънародници и заема достойно място сред останлите христянски общности във френската столица.

MON_5514

MON_5538

MON_5644

MON_5641

MON_5592Атмосферата, топлотата и сплотеността на българите дошли на Света литургия в този малък, но уютен храм, усетихме и ние – екипът на InLife и с радост ще ви я предадем в поредния (седми) епизод от поредицата „БезГранична вяра“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)