Безгранична вяра

Очаквайте новия епизод от „БезГранична Вяра“ – Берлин! Само по In Life!

17 януари 2018

БЕЗ(ГРАНИЧНА) ВЯРА!
Годината е 864-та!
Един владетел приема Християнството и го дарява на народа си, за да го обедини!
Днес, 12 века по-късно, този народ пази Вярата си в доброто и Християнските ценности и я носи със себе си навсякъде по света!
Над 2 милиона бългаи живеят извън страната си, зад граници, които разделят, но с Вяра, която събира.

Храм Свети Цар Борис - Берлин

17 Януари е специална дата за Църковната общност и неслучайно екипът на телевизия In Life се намира именно в Берлин – в катедралния храм „Свети Цар Борис Покръстител“, където е Седалището на Западно и Средноевропейска митрополия на Българската Православна църква.

Храм Свети Цар Борис - Берлин

Навръх празника, в който почитаме паметта на Преподобни Антоний Велики и който съвпада и с 40-годишния юбилей на  Негово Високопреосвещенство, Митрополит Антоний, успяхме да се срещнем с българската общност тук, с представители на църковното настоятелство и лично със самия него.

Безгранична вяра - Берлин

От поредицата разговори лично се убедихме, че именно тук е ядрото на православните ни храмове зад граница, като заснехме поредния епизод от сериала ни „БЕЗГРАНИЧНА ВЯРА“, посветен именно на всички български църкви и родни общности зад граница.

Безгранична вяра - Берлин

Както знаете, вече е факт първата част от поредицата, посветена на тази в Будапеща, Унгария и която се радва на огромен зрителски интерес, а предстои заснемането и на останалите църковни общности в Европа.

Безгранична вяра - Берлин

Пред камерата ни Митрополит Антоний разказа и интригуващи подробности за своя житейски път и посвещението си във вярата и в Господ, но повече подробности очаквайте именно в следващите ни филми от поредицата!

Безгранична вяра - Берлин

БЕЗ(ГРАНИЧНА) ВЯРА! Това е заглавието на най-новият български сериал, посветен на православните ни храмове зад граница. Той се осъществява от екипа на In LIFE TV и Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна църква и ще бъде уникален по рода си в онлайн и ефирното пространство, предвид факта, че за първи път се обхващат храмовете и българските общности зад граница.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)