Prime Minister Visits Germany

Очаква се оставката на Тереза Мей

23 май 2019

Депутатите от Консервативната партия очакват премиерът Тереза Мей да подаде оставка или да бъде принудена да напусне поста си в рамките на няколко дни, пише Financial Times.
Подрекпата за нея се изпарява бързо, а последният удар върху и без това крехкото ѝ управление дойде снощи, когато лидерът на консерваторите в парламента Андреа Лийдсъм стана поредният представител на правителството, подал оставка заради кризата с Brexit. Според някои британски медии това може да се окаже смъртоносният удар върху управлението на Мей.
Що се отнася до оставката на британския премиер, не е изключено тя да стане факт още на 24 май. Тогава ще бъде публикаван законът, по който ще се извърши оттеглянето от Европейския съюз. Датата бе обявена от самата Мей в сряда пред парламента.
Предстои гласуването му в парламента, където трябва да бъде приет с мнозинство, за да получи одобрение. Едва тогава на теория може да влезе в сила и споразуемнието между Великобритания и ЕС. Законодателният проект бе критикувано остро въпреки опитите на Мей да преодолее разделенията в парламента.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)