какаото

Още една полза от какаото

16 март 2019

Чашка какао може да промени състоянието на хора с множествена склероза, избавяйки ги от характерната умора и болки, сочи експеримент на британски учени от Университета Оксфорд Брукс. Напитката е богата на флавоноиди и всекидневната й употреба в продължение на шест седмици позволила на хората с множествена склероза да намалят умората и острата болка, съобщават от „По-здрави днес”.

Известно е, че флавоноидите притежават противовъзпалителни свойства, а множествената склероза се съпровожда от възпалителни процеси, тъй като имунната система атакува активно организма на своя собственик.

По време на изследването 40 доброволци със склероза били разделени на две групи. Първата пиели какао с високо ниво на флавоноиди в оризово мляко, а втората – какао с ниска концентрация на флавоноиди.

След шест седмици в първата група били отчетени подобрения в показателите за умора при 11 души. Във втората група хората с подобрения били само 8 души. Напитката с висока концентрация на флавоноиди помогнала на доброволците да преминат по-голямо разстояние и да намалявала тежестта на болковия синдром.

Вижте още: 5 ползи от какаото

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)