Пагане: ново модно предизвикателство от Мира Бъчварова

12 март 2018

На култовия двоен празник 14 февруари 2018 г. в клуб „Планет“ София лошото момиче на българската мода Мира Бъчварова отново изригна с ревю под предизвикателното име „Пагане“. За пореден път страстно устремена към отричането и откриване на истини, към обществени, исторически и политически сблъсъци и преломи бунтарката в българската мода разчупи статуквото към празника на влюбените и даде творческото си Аз в превес на българския празник на виното.

Кукери, диви, самодиви, балет и съвременна мода присъстваха на едно място и бяха умело съчетани в ревю, което приличаше повече на спектакъл, замислен от българската Лейди Гага, както наричат медиите у нас ексцентричната Мира. Самата тя е многолик образ на модерната жена – творец, ездач – джигит, щура моторджийка, предизвикателна, енергична, вихрена, различна.

IMG_0268
В този дух бе и най-новото ѝ ревю, в което тя представи облекла с народни елементи, екстравагантни бизнес облекла, като палта-бански и колекции с причудливи комбинации със стил, класа и национална принадлежност. На подиума  дефилираха непрофесионални манекенки – дами на различни възрасти от клуб „Бизнес на високи токчета“. Красиви, успели и ексклузивни, те пресъздадоха образа на любимата жена на Хан Аспарух – Пагане.

IMG_9697
IMG_9699

Колекцията е вдъхновена от жрицата, дарена с неземна красота и дарба да предсказва бъдещето. Сърцето на Аспарух иска точно нея за своя жена. Тя не е съгласна, защото знае, че съветът на Великите боляри няма да разреши, тъй като той е хан, а тя дъщеря на обикновен конник. Но ханът е решен на всичко, за да се бори за своята любов. Боилите обаче се опълчват на тази любов….

IMG_9736

IMG_9773

Вечерта на влюбените и лозарите в столичния клуб „Планет“ представи историческия разказ за България, пречупен през творческото виждане на Мира Бъчварова с помощта на скица, креда, конец и игла.

IMG_9817

 

Историята акцентира върху корените на българската народна култура. Като контраст бе развита втората тема в ревюто – висшата мода със своята бляскавост, известност, червен килим и разбира се парвенющината на българина, както упадъка и бунта на обществото.

IMG_9840

IMG_9880

Като трета тема изригна ъндърграундът – общество, което твори. Четвъртият акцент върна и потопи зрителите в абсолютния унисон с мястото на спектакъла – нощния живот на София и момента, в който всяка дама може да се преобрази, стига да поиска да е различна и забелязана. Финалът бе наслада от висша, бизнес и вечерна мода в обятията на празника, полята с отбрано вино.

IMG_0037

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)