dsc_0018

Паеля

23 март 2015

Необходими продукти:
1 пиле (ок. 1 кг.)
1 заек (ок. 1 кг.)
3 ч. ориз
180 гр. зелен боб, шушулки
120 гр. зелен боб, зърна
2 домата, узрели и нарязани на ситно
4 с. л. зехтин
2 л. пилешки бульон
1/2 ч. л. шафран
1 ч. л. червен пипер
1 лимон
сол

Начин на приготвяне:
В тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути. След това се добавя червеният пипер и бульонът и се разбърква добре. Готви се около 20 мин., след което се добавя оризът и се разбърква, така че да е покрит с бульон. Оставя се да ври още 20 мин. без да се бърка, или докато бульонът се абсорбира от ориза. Сваля се от котлона, покрива се с капак и се оставя за около 15 мин.

снимка: blakezanardi.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)