o-online-shopping-facebook

Пазаруване онлайн? Четири неща, които трябва да знаeте…

28 ноември 2016

Празниците приближават и все повече българи предпочитат да пазаруват онлайн: дрехи, аксесоари, техника, стоки за дома…всичко, за което преди губехме часове време, много енергия и сили, сега е само на няколко клика разстояние. Въпреки това трябва да знаете някои основни неща, преди да се втурнете в сляпо пазаруване:

Мога ли да върна стоката?
Да, имате право до 15 дни да върнете стока, закупена онлайн. Търговецът е длъжен да ви върне парите, тъй като реално вие не сте могли да пробвате/видите стоката, това е т. известния „периода за размисъл“ (които позволяват на клиентите, закупили продукт по Интернет, да го върнат, без да изтъкват някаква специална причина, и да получат цялата сума, която са платили). Естествено, тя трябва да бъде в оригиналната си опаковка, неупотребявана, с неразрушена цялост и пълното наличие на етикети, лепенки и прочие.

Размерите?
Ако решите да купувате дрехи и обувки, трябва много внимателно да разгледате таблицата за размери, която предлага всеки един сайт. Понякога те се различават от стандартите, защото дрехите са внос от различни страни, затова внимателно премерете своите мерки и ги сравнете с тези, които са публикувани в сайта. Много от тях предлагат и опцията: открий своя размер (визуални и графични схеми за по-бърза ориентация).

Мога ли да платя с карта?
Да, вие може да платите с карта, но първо проверете верификацията на съответния сайт. Дали има договор с Борика, как функционира и какви са отзивите за него. Все пак най-важна е вашата безопасност и безопасността на вашите лични финанси.

Избирайте качественото!
Уверете се, че нещата, които купувате са с доказан произход и качество. Материалите, от които са направени, както и страните на произход също са от значение. Все пак вие ще носите тези дрехи и ще използвате нещата, които купувате. Те трябва да бъдат на ниво.

текст: Костадин Костов
снимка: brittnicklasson.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)