index (3)

Пазарът на имоти отново е в бум

14 октомври 2016

Пазарът на имоти през тази година преживява бум, който не сме виждали отпреди кризата.  Колкото и да не иска да им се вярва на хейтърите и почитателите на спукания имотен балон – това е факт! Оживление на пазара на недвижими имоти отчитат както агенциите, така и строителните компании. Цените не само се стабилизираха, но дори бележат растеж в диапазон до 15-25%. Това явление се случва за първи път след тежката имотна криза, която порази сериозно строителния бизнес. Е, Ренесансът е налице!

index (1)

Това коментира и изпълнителният директор на агенцията за имоти Bulgarian Properties Полина Стойкова в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria.

Средната цена на кв. м жилищна площ в София за първи път от кризата надвиши 800 евро за кв.м. Всъщност – опитайте се да си намерите жилище при тези цени. Няма да успеете. Изгодните оферти бързо намират своя купувач, а предлагането на ново строителство е твърде малко. Ръстът на цените продължава и през тази година, като средната цена за кв.м в София вече е дори над 900 евро (930 евро за третото тримесечие, според статистиката на агенцията).

index (2)

Едно е ясно – никога няма да се върне златното време на имотния пазар от 2006-2009 година, но също така е сигурно, че цените ще продължа да се покачват. Пазарувайте! Докато е време!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)