
За блата:
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер (5 г)
80 г масло
2 с. л. захар
1 яйце
За плънката:
500 г извара
1/2 ч. ч. захар
3 бр. жълтъци
1 с. л. грис (брашно)
100 г заквасена сметана (отцедено кисело мляко)
1 пакетче ванилия
За суфлето:
3 бр. белтъци
5 с. л. пудра захар
Начин на приготвяне:
За блата: Пресейте брашното с бакпулвера. В средата направете кладенче, прибавете студеното масло, нарязано на малки парченца и го разтрийте с брашното, за да се получат маслени трохи. След това добавете захарта и яйцето. Замесете тесто, оформете го на топка, завийте го с фолио и го оставете за около 30 минути в хладилника.
За суфлето: Разбийте белтъците на гъст, твърд сняг, като добавяте пудрата захар постепенно. Съдът също оставете в хладилника.
За плънката: Разбийте изварата със захарта, жълтъците и заквасената сметана. В зависимост от гъстотата на сместа, при необходимост прибавете гриса (или евентуално брашно).
Охладеното тесто разстелете равномерно в тортена форма с подвижен кант, като по краищата й издигнете малък ръб. Отгоре поставете плънката с изварата. Печете на 180С за 30 минути. След това извадете от фурната и отгоре равномерно разстелете сместа за суфлето. Поставете пая отново във фурната и запечете още за 10-15 минути, докато придобие приятен златист отенък, след което го извадете и го оставете напълно да изстине. При изстиването, на повърхността на пая постепенно се образуват малки капки със златист цвят. Тези капки са дали и наименованието му – „Ангелски сълзи“.
снимка: andyskitchenblog.wordpress.com

Предишна:
10-те най-добри храни за отслабване (част II)

Следваща:
Как да си приготвим перфектното смути?
Още по темата
-
Десет причини да ядем риба по-често
In HEALTHДревните гърци са плащали за „грам риба“- „грам злато“. Народите, които консумират по-вече риба страдат ...
-
Крем супа от чесън
In TASTEНеобходими продукти: брускети – 4 бр. масло – 80 гр. прясно мляко – 250 мл. ...
-
Пържена треска по гръцки
In TASTEНеобходими продукти: 1 кг треска 3/4 ч. брашно 200 ml зехтин 2 ч. л. сол ...
-
Най-старото кафе на света
In TASTEНай-старото кафе на света идва от… Етиопия, където дори си имат традиционна кафейна церемония. Церемониите ...
Остави своя коментар през Facebook