IMG_1747-4

Пай с карфиол и картофи

15 февруари 2019

Необходими продукти:
карфиол – свеж, измит и нарязан
картофи – 3 бр.
извара 200 г
сметана – 150 г
яйца – 3
сол – на вкус
брашно – 1 с.л.
масло – за намазване на тигана
кашкавал – 250 г настърган

Вижте още: Омлет с карфиол

Начин на приготвяне:
Сложете картофите и карфиола в тенджера с вода да заври. След половин час, когато зеленчуците са полуготови, ги извадете от водата и ги охладете. След като се охладят, ги прехвърлете в купа и разбъркайте с изварата, сметаната, яйцата, солта и брашното. Намажете тава или форма с масло и изсипете сместа в нея. Поръсете я с настъргания кашкавал. Поставете соления пай във фурната при 180 градуса и печете до готовност.

Снимка: Foodlustpeoplelove.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)