garlic-breaded-mushrooms1

Панирани печурки с чеснов сос

20 юни 2018

Необходими продукти:
печурки – 300 г
яйца – 3 бр.
брашно – 100 г
сол
черен пипер

За соса:
чесън – 2-3 скилидки
кисело мляко – 250 мл
майонеза – 250 г
сол
копър

Вижте още: Пълнени печурки с яйца и сирене по италиански

Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с брашното и малко вода. В друг съд разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Внимателно ги прибавете към жълтъчната смес. Добавете сол и черен пипер на вкус. Почистете внимателно гъбите (без да ги миете), след това ги бланширайте за няколко минути във вряща подсолена вода. В тиган сипете олио да се загрее. Вземете гъба и я потопете в сместа. Поставете я в загрятото олио и пържете до златисто от всички страни. Така направете и с останалите гъби, като ги поставяйте върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Настържете чесъна на ситно ренде. Към него добавете киселото мляко, майонезата и подправките. Разбърквайте до получаване на хомогенна смес.

снимка: errenskitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)