
Необходими продукти:
печурки – 300 г
яйца – 3 бр.
брашно – 100 г
сол
черен пипер
За соса:
чесън – 2-3 скилидки
кисело мляко – 250 мл
майонеза – 250 г
сол
копър
Вижте още: Пълнени печурки с яйца и сирене по италиански
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с брашното и малко вода. В друг съд разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Внимателно ги прибавете към жълтъчната смес. Добавете сол и черен пипер на вкус. Почистете внимателно гъбите (без да ги миете), след това ги бланширайте за няколко минути във вряща подсолена вода. В тиган сипете олио да се загрее. Вземете гъба и я потопете в сместа. Поставете я в загрятото олио и пържете до златисто от всички страни. Така направете и с останалите гъби, като ги поставяйте върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Настържете чесъна на ситно ренде. Към него добавете киселото мляко, майонезата и подправките. Разбърквайте до получаване на хомогенна смес.
снимка: errenskitchen.com
Още по темата
-
Салата от спанак, червени боровинки, орехи и синьо сирене
In TASTEНеобходими продукти: 250 г бейби спанак 100 г сушени червени боровинки 100 г орехови ядки ...
-
Коледната маса на Villeroy & Boch
In DESIGNПрестижният бранд за домашен порцелан Villeroy & Boch по традиция изненадва почитателите си в дните ...
-
Казанлъшки понички
In TASTEКазанлъшки понички… Магията на пухкавите малки кръгчета с дупчици в средата е в гъстотата на ...
-
Салата с домати, авокадо и сушен риган
In TASTEНеобходими продукти: 6 домата 3 авокадо 1/2 с. л. риган 4 с. л. зехтин 3 ...
Остави своя коментар през Facebook