leo-231883-810x0

Папата прие Ди Каприо на частна аудиенция

29 януари 2016

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо се срещна с Папа Франциск във Ватикана. Двамата обсъдиха опазването на природата.
„Ваше Светейшество, благодаря ви, че ме приехте на тази частна аудиенция“, заяви холивудската на звезда на италиански език, след като пристигна във Ватикана и целуна папския пръстен.

По-късно Ди Каприо продължи разговора на английски, като подари на папа Франциск албум с творби на холандския художник от XV век Йеронимус Бош и му показа репродукцията на картината на Бош „Градината на земните удоволствия“, която е била окачена над неговото креватче като малък. На триптиха са изобразени Адам и Ева, пренаселен пейзаж с много фигури и изглед към ада.

„Като малък не осъзнавах какво означаваше всичко това. Но през детските ми очи виждах една пренаселена планета и тъмните небеса, които днес осъзнавам, че символизират всичко онова, което се случва с околната среда“, изтъкна Ди Каприо.

На папата беше връчен плик с чек от фондацията на Леонардо ди Каприо, който Светият отец да използва за благотворителна дейност, „близка до сърцето му“.

Енцикликата „Хвала Тебе“ на папа Франциск за околната среда, публикувана на 18 юни миналата година, беше приветствана възторжено от екоактивистите, припомнят от БТА.

Леонардо ди Каприо, номиниран за „Оскар“ за ролята си във филма „Завръщането“, е дългогодишен поддръжник на каузи за опазване на околната среда. През 1998 г. актьорът учреди фондация, носеща неговото име.

снимка: bnt.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)