Папа Франциск: Човек на думата си!

07 май 2019

Докато главата на Римокатолическата църква предизвиква небивал интерес с визитата си в България, Дома на киното избра да покаже на големия екран документалната творба „Папа Франциск: Човек на думата си” – филм на легендата Вим Вендерс, на 11 май от 18.30 часа.

Папа Франциск

Филмът показва идеите на папата и неговите послания. Той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за диалога между различните религии имащ силата да обедини хората от цял свят.

„Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас“, споделя Вендерс за главата на римокатолическата църква. За него Папа Франциск е пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.

Папа Франциск и Вим Вендерс

Филмът на Вендерс очертава забележителния опит на Франциск в нов либерализъм и социална ангажираност, доста по-различен от консерватизма на двамата му предшественици, пише британското издание The Guardian.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)