парен локомотив

Парен локомотив пътува между София и Банкя на 2 юни

22 май 2018

От „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД организирани пътувания между София и Банкя с парен локомотив, които ще са атракция. Парният локомотив ще мине по линията на 2 юни тази година, съобщава Stolica.bg.

Възстановеният парен локомотив ще направи два курса между София и Банкя. Влаковата композиция ще е пътническа и всеки който желае може да си закупи билет и да пътува с атракциона. Целта на това начинание е популяризиране историческото наследство на националния железопътен превозвач.

Ретро локомотивът ще потегли в 09:50 часа от Централна гара София. В обратната посока от гара Банкя за столицата влаковата композиция ще тръгне в 13:10 часа.

Вторият курс от София ще се осъществи в 14:30 часа. А от гара Банкя в 17:30 часа влакът ще потегли за София.

Пътническите вагони ще са пет. Билетите ще се продават предварително и ще са със задължително резервирани седящи места. До 7-годишна възраст децата ще пътуват безплатно и няма да им се осигурява седящо място. При закупуване на билети, възрастта на децата ще се доказва с оригинал или копие на акта за раждане. Билетът ще струва 18 лева.

За да пътувате с атракционните влакове, предварителната продажба на билетите и резервирането на седящи места започна от 21 май, вчера.

На билетните каси за предварителна продажба на Централна гара София, гара Банкя и на железопътните бюра в София можете да закупите билети за пътуване с атракционното возило.

снимка: YouTube

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)