Нотр Дам дьо Пари - катедралата в Париж

Парижката катедрала „Нотр Дам“ отваря врати за посещения най-рано през 2025 година

23 януари 2020

За съжаление, в близко време туристите и почитатели на френската култура няма да имат възможност да разгледат отблизо един от символите на Париж - катедралата „Нотр Дам„.

Отговарящият за възстановяването и реконструкцията на легендарната църква, генерал Жан Луи-Жоржлен заяви пред комисията за културата в Сената, че ситуацията е под контрол, но е немислимо да се мисли за по-ранно откриване преди посочения от държавния глава срок – 2025 година.

Нотр Дам дьо Пари - катедралата в Париж

„Тук съм, за да се върви напред без отлагане. Ролята ми е да отстраня всичко, което би могло да забави възстановителните работи. Най-рано след 5 години или през 2025 година, определеният от държавния глава срок, ще бъдете поканени да посетите „Нотр Дам“.

Това обаче не означава, че всичко ще е приключило. Няма да прибързваме, за да го спазим. Ще работим за бъдещето. Възстановителните работи ще започнат през 2021 г., защото се предхождат от изследвания“, разкри той.

Както е известно, на 15 април миналата година, в катедралата „Нотр Дам“ избухна огромен пожар, като пожарникари се бориха с огнената стихия почти денонощие, но въпреки това голяма част от нея беше унищожена.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)