Париж е на път да счупи туристическите рекорди, след спада от тероризма

27 август 2017

След като туристическият поток на френската столица пострада с намаление от почти 1.5 милиона посетители  през 2016 година в резултат на поредица от терористични атаки, днес негативната тенденция е преобърната. Френският регион Île-de-France, където се намира Париж обяви, че се очаква най-добрата година за града от  2008 г. насам. Регионалният съвет по туризма  на Ил дьо Франс заяви, че 16,4 милиона души са дошли в региона през първите шест месеца на 2017 г., което е увеличение от 10,2% спрямо същия период на 2016 г., съобщи Le Figaro.

gettyimages-472315126-1503432837

Още по темата: Парижката Света Богородица е застрашена от разпадане

Още по темата: Ла Сен Музикал Париж – концертната топка, кацнала на кораб

Повишаването през тази година е благодарение на редица фактори, според френския телевизионен оператор BFMTV, включително повишената сигурност. Животът на Париж е изпъстрен със събития и  спортни прояви и срещи, национални празници и дори Седмици на модата, които събират в Града на любовта милиони туристи от цял свят. Новата зала за изкуство и концертна зала на Сена – „La Seine Musicale“ днес е един от най-посещаваните туристически обекти.
На този процес в известна степен помага и това, че два от най-емблематичните хотели в Париж - Ritz Paris и Hôtel de Crillon, отвориха врати след дългогодишни ремонти.

ritz-paris-reopens-04

Емблематичният хотел Ritz в Париж

Още по темата: Ritz Paris – една легенда се завръща!

Френдер Валетукс, председател на туристическия борд на Парижката област, заяви пред Ройтерс, че ако нещата продължат по подобен начин, те очаква да достигнат между 32 и 34 милиона туристи през 2017 г., спрямо 30 милиона през 2016 г. и 32 милиона през 2015 г.

Въпреки това той смята, че  терористичните атаки от миналата седмица в Барселона ще повлияят на пътуванията до Европа като цяло. „Международната ситуация остава нестабилна и тероризмът е дневна заплаха“, каза Валетукс.

Можем да очакваме, че Барселона ще преживее известен спад на туризма. На Ню Йорк отне три години, за да отскочи в туристическия си поток след атентатите от 11 септември, а за Мадрид – една година (след атентатите през 2004 г.) година

споделя още той.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)