stambecchi-parco-nazionale-gran-paradiso

5 от най-красивите паркове в Европа

24 май 2019

Днес е Европейският ден на парковете, обявен от Европейската федерация на националните и природни паркове EUROPARC.
Избраната дата е свързана с 24 май 1909 г., когато в Швеция са създадени първите в Европа девет национални парка. Това е и причината именно днес да ви представим 5 от най-красивите паркове на Европа:

1. Гран Парадисо, Италия /на водещата снимка/

Гран Парадисо е една от най-старите защитени местности в Алпите.  Парадисо определено може да изненада с уникалните планински пътеки, прекрасните гледки, а през зимата е страхотен избор за ски курорт.

2. Плитвички езера, Хърватия
Парк Плитвички езера, Хърватия

Парк Плитвички езера, Хърватия

Плитвички езера са група езера в областта Лика в централната част на Хърватия. През 1949 г. са обявени с района за национален парк.

3. Оуланка, Финландия
Национален парк Оуланка е разположен в Лапландия, близо до границата с Финландия и Русия. Гледката е уникална през цялата година.  Паркът е основан през 1956 г. и е известен с дивите елени и разнообразен растителен свят.

4. Сарек, Швеция
980021Това е един от най-красивите национални паркове. В парк Серек ще видите около 100 уникални ледници, шест от най-високите върхове на Швеция и множество бързеи.  Серек се състои от 2000 кв. км. недокоснати растителни площи, които са идеални за по-опитните пътешественици.

5. Ордеса, Испания

Ордеса е един от най-старите национални паркове в Испания и едно от най-подходящите места за разходки в Пиринеите. Това е една от най-впечатляващите местности в Европа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)