„Паркът на пенисите“ в Южна Корея (видео)

26 февруари 2018

В Южна Корея фалосът си има свое свещено място – Haesindang Park – наричан още „Паркът на пенисите“. Паркът се намира на изключително красиво място по източния бряг на Южна Корея, в малък град, наречен Синнам. В него се издигат десетки разнообразни статуи на пениси от масивно дърво, метал и камък.

img_2434

img_2417

Легенда гласи, че паркът е посветен на млада невеста. Тя чакала на крайбрежна скала кандидат-жениха си, който бил рибар. Внезапно се появила буря и вълните я погълнали. Оттогава рибата в района изчезнала. Един ден млад рибар се разхождал гол на скалата и изведнъж морето отново се напълнило с риба. Според местните мъжкото му достойнство успокоило неспокойния дух на девствената мома. Поради тази причина решили да направят няколко фалически форми и чудото станало – местните селяни се радвали на пълни мрежи всеки ден.

img_2445

img_245201

Щом прекрачите прага на парка – всички задръжки падат. Още на входа ще бъдете посрещнати от двата талисмана на парка – Балккеуни – фалос с жълти чорапогащи, и Саекеуни – вагина с розова шапка. Фалосите са само част от голямото разнообразие от сексуални изображения.

img_2429

img_2422

Паркът на секса се оказва много повече от туристическа атракция. Той е определян от създателите си като място, на което се срещат любовното изкуство и еротиката. Той е своеобразен бунт срещу вековните корейски традиции.

снимки: inokpo.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)