TON_7066

Парламентът разглежда промени в Закона за авторските права

05 юни 2019

В първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за авторското право и сродните му права.

Текстовете са инициирани от Съвета за защита на интелектуалната собственост, който е консултативен орган към министъра на културата и осъществява координация и сътрудничество между държавните институции, органите на местното самоуправление и неправителствените организации, работещи в тази област. Основната цел на предлаганите изменения е създаване на възможност за използване на съвременни технологични решения за осъществяване на дистанционен мониторинг върху телевизионните програми, разпространявани от кабелни, сателитни и други платформени оператори. Новите текстове предвиждат и установяване на улеснена процедура по връчване на актовете за установяване на административни нарушения и на наказателни постановления.

Предлага се и прецизиране на разпоредби, засягащи колективното управление на авторски или сродни на тях права.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще разгледат и проект на решение за попълване състава на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)