
Тараторът по традиция присъства всяко лято на трапезата ни. Свикнали сме с неговия приятен вкус, но когато очакваме гости за парти сервирането му не е най-подходящата идея. Предлагаме ви тази рецепта, чрез която той пак ще се „настани“ на масата, но по един много по-атрактивен начин, който е и особено подходящ за летен купон.
Необходими продукти
краставици – 2 бр.
натрошени орехи – 50 гр
сирене – 200 г
извара – 250 г
сметана – 1 – 2 с.л.
сол, черен пипер и копър – на вкус
зехтин – 40 мл
мастика – 1 ч. л. (по желание)
Начин на приготвяне:
Измийте краставиците. Нарежете ги на тънки лентички по дължина. Оставете ги да се отцедят. После ги поръсете с подправките и ги намажете със зехтин. Смесете натрошеното сирене с изварата. За да се получи по-кремообразна смес, добавете и 1-2 с. л. сметана. Овкусете със сол, черен пипер и копър, добавете и ореховите ядки. По желание може да добавите и 1 ч. л. мастика. Нарязаните краставици завийте на рулца и напълнете с по лъжица от сместа, като внимавате плънката да не изтече отстрани. След това забодете всяко от тях с клечка за зъби. Сервирайте ги охладени!
За да научите още интересни рецепти посетете страницата на inlife.bg във Facebook!
снимка: warmvanillasugar.wordpress.com
Още по темата
-
Испанска студена доматена супа или…гаспачо
In TASTEВ горещините повечето от нас предпочитат по-леките храни. Гаспачо е испанска студена доматена супа, която ...
-
Сармички с риба
In TASTEПрез летните дни определено най-подходящите ястия са с риба. А рецептите са безброй. Днес ще ...
-
За разликите между доматите и чери доматите
In TASTEВъпреки изобилието на добре познатите на всички обикновени домати навсякъде в хранителните магазини и пазари, ...
-
Френската кухня (част II)
In TASTEВторият ми сблъсък с френските мъже беше на другия полюс – с френската джаз легенда ...
Вкусно предложение .Ще се възползвам още днес от рецептата