IMG_0012

Паста Але-Оле

19 юни 2019

Представяме ви една рецепта за паста, която показва, че на пръв поглед простите, ястия могат да се окажат много, много вкусни. Тази рецепта, вариация на прочутата паста тържествува вече не само по италианските ресторанти. Защо ли? Пригответе я сами и ще разберете.

Необходими продукти:
200 г. спагети;
100 г. студено пресован зехтин;
3-4 скилидки чесън;
20 г. лют червен пипер;
20г. маслинена сол;
4-5 чери домати;
50 г. сушени домати;

Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват, отцеждат и премиват. За това ястие са подфодящи именно спагетите от всички форми на пастата. След сваряването, спагетите се заливат със зехтина в затоплен съд, разбъркват се добре, като постепенно се добавят лютия пипер и нарязания на дребно чесън. Чери доматите също се прибавят, за да се обработят топлинно поне за минута-две.

Паста Але-Оле

И готово! Спагетите се сервират в подходяща вдлъбната чиния, като се поръсват с маслинена сол и би могло да се добави към тях и парче бяло пилешко месо, както е на нашата картинка. Но това изобщо не е задължително. Чери доматите и сушените домати на върха на вкусната купчинка, обаче, са важни, защото те придават онзи леко кисел вкус, който отлично контрастира на зехтинената фиеста.
Резултатът е една пикантна истинска вкусотия!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)