805110-7_content-650-09c3725009-1484581282

Паста със спанак и риба тон

27 септември 2018

Продукти

За 2 порции:
100 г макарони,
2 с.л. зехтин,
1 малка глава кромид,
2-3 скилидки чесън,
300 г суров спанак,
1 ч.ч. доматен сос,
50 г бяло сирене,
50 г риба тон от консерва

Начин на приготвяне:

Макароните се сваряват за 10-12 минути  или според указанията на опаковката.
Спанакът се почиства, измива и бланшира за 30 сек. в подсолена вода, като веднага след това се изплаква.
Изцежда се, изстисква се и се реже.
Кромидът се реже на много дребно и се задушава в загрятата мазнина заедно с чесъна.
След омекването на кромида към него се добавя нарязаният спанак.
Разбърква се няколко пъти и се прибавя доматения сок.
Готви се за няколко минути до достигане на желаната гъстота.

Прибавя се рибата и сиренето и всичко се разбърква.
Макароните се отцеждат и се смесват със приготвения сос.
При сервирането може да се поръси с кашкавал.

Снимка: © koolinar   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)