Паста със сьомга и лек сметанов сос

Паста със сьомга и лек сметанов сос

27 август 2014

Пастата определено е едно от най-изкушаващите и вкусни ястия. Съществуват стотици начини за нейното приготвяне и всеки от нас със сигурност има поне по един любим сос. За днешната рецепта сме се спрели на една класическа, бърза и лесна паста със сьомга, която ще приготвите с лекота, за да имате повече време да се насладите на прекрасния й вкус.

Необходими продукти:
1 пакет пене или друг вид паста
200 г сурова сьомга
200 мл сметана
една пълна супена лъжица каперси
1/2 връзка копър
черен пипер и сол на вкус
1-2 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и запържете нарязаната на малки парченца сьомга. Добавете сметаната и разбъркайте добре. Оставете на слаб огън за около 10 минути. Преди да свалите от огъня добавете каперсите, копъра и черния пипер. Междувременно сварете пастата според указанията на опаковката. При сервиране поставете богато количество сос върху всяка порция паста.

текст: Елена Михайлова
снимка: myfavoritepastarecipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)