
Днес обедното ни предложение е вариация на паста, но с по-различен вкус и с основна съствака - лук, но не какъв и да е, а карамелизиран.
Необходими продукти:
2 с.л. екстра върджин зехтин
2 с.л. масло
2 – 3 големи глави лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/4 ч.л. червен пипер (по желание)
1 1/2 ч.л. сол,
300 – 400 гр. спагети – според порциите. Може и талятеля и лингуини
Пармезан, ситно настърган (около 1 чаша),
½ чаша магданоз, нарязан на ситно
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото и зехтина в голям тежък съд, докато маслото се разтопи. Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато стане много нежно и наситено златисто кафяво, около 30 минути. Добавете червен пипер и 1 1/2 ч.л. сол. Извадете съда от котлона.
Междувременно гответе макаронените изделия голям съд с вряща подсолена вода, като разбърквате от време на време. Запазете 1 1/2 чаши течност от готвенето на пастата.
Добавете макаронените изделия и 1 чаша течност към сместа с лук и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете малка пармезан и разбъркайте, докато се разтопи. Добавете още пармезан и оставете да се готви, колкото е необходимо, за да създадете лъскав сос, който покрива пастата. Поръсете с магданоз и разбъркайте.
Разделете макароните в подходящи чинии. Отгоре се поръсва с пармезан, магданоз и черен пипер.
Още по темата
-
Най-здравословните комбинации от храни
In TASTEДомати и босилек, вино и сирене, пъпеш и прошуто – тези продукти са създадени един ...
-
Каква е разликата между Шампанско и Просеко ?
In TASTEИ Шампанското и Просекото са пенливи вина, но техните изтънчени вкусови качества имат своите различни ...
-
Печурки със сос от кисело мляко
In TASTEНеобходими продукти: печурки – 400 г (от консерва) чесън – 1/2 глава яйцa – 1 ...
-
Най-вкусните и здравословни есенни плодове и зеленчуци
In HEALTHТрадиционно есента е сезонът за прибиране на реколтата. Това е времето, в което събираме енергия ...
Остави своя коментар през Facebook