Caramelized-Onion-Pasta-recipe-100419

Паста с карамелизиран лук

21 януари 2020

Днес обедното ни предложение е вариация на паста, но с по-различен вкус и с основна съствака -  лук, но не какъв и да е, а карамелизиран.

Необходими продукти:

2 с.л. екстра върджин зехтин
2 с.л. масло
2 – 3 големи глави лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/4 ч.л. червен пипер (по желание)
1 1/2 ч.л. сол,
300 – 400 гр. спагети – според порциите. Може и талятеля и лингуини
Пармезан, ситно настърган (около 1 чаша),
½ чаша магданоз, нарязан на ситно
Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото и зехтина в голям тежък съд, докато маслото се разтопи. Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато стане много нежно и наситено златисто кафяво, около 30 минути. Добавете червен пипер и 1 1/2 ч.л. сол. Извадете съда от котлона.
Междувременно гответе макаронените изделия голям съд с вряща подсолена вода, като разбърквате от време на време. Запазете 1 1/2 чаши течност от готвенето на пастата.
Добавете макаронените изделия и 1 чаша течност към сместа с лук и разбъркайте, за да се комбинират. Добавете малка пармезан и разбъркайте, докато се разтопи. Добавете още пармезан и оставете да се готви, колкото е необходимо, за да създадете лъскав сос, който покрива пастата. Поръсете с магданоз и разбъркайте.
Разделете макароните в подходящи чинии.  Отгоре се поръсва с пармезан, магданоз и черен пипер.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)