clam-chowder-pasta-pic-880x880

Паста с крем фреш и миди

30 юни 2019

Мидите са особено вкусни, когато са приготвени с паста – една истинска средиземноморска фиеста. Приготвянето им е сравнително бързо и определено лесно. Ако сте вегетарианци, може да пропуснете бекона и ще имате отлична храна на трапезата. Това, което задължително трябва да знаете, че мидената паста се приготвя и изяжда на момента. Тя не търпи съхранение в хладилника.

Необходими продукти:
500 гр. миди с черупки – може вонголе, а може и черни миди
250 гр. спагети или паста по ваш избор
150 гр нарязан бекон
200 г крем фреш
1 глава лук
1  чаена лъжичка чесън
царевични звънца
100гр. бейби спанак

Още по темата: Средиземноморска паста с миди

Още по темата: Черна паста с гъби, спанак и бурата

Clams-Oysters-and-Mussels

Излишно е да коментираме, че мидите трябва да са пресни – вече в редица магазини у нас имате възможност да ги купите. Дали ще използвате черни миди или модерните напоследък миди вонголе – това не променя рецептата. Измийте мидите под студена вода за няколко минути. Изхвърлете всички, които са отворени. Поставете нарязания на дребно лук и бекон в голям тиган на средна температура. Разбърквайте от време на време, докато се приготви напълно. След това добавете крем фреш и подправки – тук може да импровизирате на воля, но босилека е особено подходящ.
Междувременно пригответе пастата, според указанията на опаковката.
Добавете царевицата и мидите към соса. Покрийте тигана с капак, докато мидите се отворят. Това ще отнеме около 3-4 минути. Изхвърлете всички, които не се отворят. След това добавете спанака, покрийте с капак за 1 допълнителна минута. Разбъркайте добре и след това добавете сварената паста.

Разбъркайте добре. Сол на вкус. Сервирайте и се забавлявайте!

снимка: cravingsinamsterdam.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)