pasta s 4erveno vino

Паста с червено вино и сос от орехи

06 септември 2014

Ако обичате паста, но традиционният й вид ви е омръзнал, днешната рецепта е точно за вас. Комбинирали сме любимото ви калорично изкушение с червено вино, което ще му придаде уникален цвят и вкус и нетрадиционен сос от орехи, за допълнителен разкош.

Необходими продукти:
3 ч. ч. сухо червено вино
400 гр от любимата ви паста
1/4 ч. ч. зехтин
4 малки скилидки чесън
1 червена чушка
1/2 ч. ч. зелени маслини без костилките
1/4 ч. л. лютив червен пипер
1/2 ч. ч. магданоз
1 ч. ч. запечени орехи
1/2 ч. ч. пармезан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на опаковката, като при варенето добавите 2 чаши от виното. Отцедете като запазите около половин чаша от течността. В подходящ тиган загрейте зехтина, прибавете нарязания на филийки чесън, пипера, нарязаната на ситно чушка и овкусете със сол. Запържете за около минута и прибавете останалото вино и течността, която сте запазили от спагетите. След около 3-4 минути прибавете пастата и оставете да попие течността за около 2-3 минути. Добавете магданоза, орехите и пармезана. Разбъркайте добре и овкусете  със сол и черен пипер. При сервиране поръсете с маслините и с още пармезан.

текст: Елена Михайлова
снимка: feedingthetroops.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)