ZucchiniTN.jpg-copy

Пастет от тиквички с лук, чесън и орехи

07 май 2019

Необходими продукти:
тиквички – 3 бр.
чесън – 1/2 глава
лук – 1 глава
орехи – 100 г
моркови – 2 бр.
сол
лимонов сок
черен пипер

Вижте още: Домашен пастет от свински черен дроб със спанак и сметана

Начин на приготвяне:
Тиквичките и морковите се почистват, не се обелват и се настъргват на едро ренде или в кухненски робот. Прехвърлят се в касерола, като на дъното се посипва около 2-3 с.л. зехтин. Поставят се на умерен котлон, да се задушават в собствения си сос, около 20 минути при постоянно бъркане. Изчаква се да останат почти сухи, само на мазнина. Маха се от огъня и към тях се добавят настърганите на ситно орехи, лук и чесън. Подправя се със зехтин, сол, черен пипер и лимонов сок на вкус. Пастетът се сервира охладен.

Снимка: Blog.fablunch.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)