Reduced-Sugar-Orange-Duck

Патешки бутчета с портокали и сос от боровинки

31 януари 2018

Необходими продукти:
патешки бутчета – 4 бр.
портокали – 4 бр.
боровинки – 125 г
стар лук – 2 бр. глави
бяло вино – 100 мл
сол – на вкус
зехтин – 3 с.л.

Начин на приготвяне:
Предварително сварените бутчетата се слагат в тавичка и се заливат със зехтина. Изстисква се сокът от 3-те портокала и с него също се полива месото, а 4-тият портокал се реже на кръгчета и се поставя върху бутчетата. Тавичката се поставя в предварително загрята на 190 градуса фурна до образуване на коричка. През това време се приготвя сосът от боровинки, за който лукът се реже на тънки полумесеци и се запържва в 3 с.л. зехтин до лек златист загар. Добавят се плодчетата и виното плюс две щипки сол и се готви до редуциране на течността. Пасира се до нежна консистенция. Готовите бутчета се поднасят заедно с кръгчетата портокал, залети със соса.

снимка: foodstylingbydiana.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)