15049928_563932983805855_1378678795_n

Патешко магре с пюре от моркови и фоа гра

15 ноември 2016

Патешкото магре е отличен и много вкусен продукт. Приготвянето му  издава познание на кулинарията, усет за гурме храна и много стил. Тази рецепта изглежда сложна само на пръв поглед. Но все пак има тънкости при приготвянето й, които трябва да се спазят внимателно.

15086229_563933097139177_1541151288_n

Патешко магре с морковено пюре и фоа гра

Необходими продукти:
патешко филе
фоа гра
моркови
аспержи
морковено пюре
сол, чер пипер, индийско орехче, масло

Патешкото магре се почиства, а по кожичката се правят прореци. Нарежете го на парчета, с големина, както е показано на картинката. Пикирайте парчетата с подправките. Запечете на тиган, като слагате масло и непрекъснато обръщате парчетата. Финално задръжте повече време на кожичката, за да стане хрупката.

15086306_563933000472520_578260126_n

Патешко магре с морковено пюре и фоа гра

Когато приключите с месото – оставете го на хартия, за да почине. Направете малки прорези и сложете във всяко парче от магрето по едно парче фоа гра.  Запечете на тиган бейби моркови и нарязани стъбла от аспержи. Морковеното пюре се приготвя по традиционната и добре известна рецепта. Може да добавите и запържени в масло кестени, които са предварително сварени.
Презентацията на храната е важна, за да я превърне в абсолютно представление. А червеното вино е задължително! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)