Duck a l'Orange

Патица с портокали

02 февруари 2016

Необходими продукти:
100 мл олио
щипка настъргано индийско орехче
сол
черен пипер
1 патица
1/2 ч.ч. бяло вино
2 портокала

Начин на приготвяне:
В голям съд загрейте олиото, пуснете разфасованото патешко месо и го запържете от всички страни. Добавете бялото вино и захлупете съда, докато то се изпари. След това прибавете сока от портокалите, корите, нарязани на едро, черният пипер, солта и щипка настъргано индийско орехче. Ако е необходимо, долейте и малко вода, за да се покрие месото. Похлупете отново и задушавайте на слаб огън около 2 часа.

снимка: ilgiornaledelcibo.it

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)